Ekvador prekinuo Asanžu pristup internetu

AP navodi da Asanžu, prema sporazumu koji je postigao s ekvadorskom vladom, nije dozvoljeno slanje bilo kakvih poruka koje bi mogle da predstavljaju miješanje u odnose ove južnoameričke države sa drugim zemljama
5 komentar(a)
Džulijan Asanž, Foto: Beta-AP
Džulijan Asanž, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.03.2018. 18:58h

Vlada Ekvadora objavila je da osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu prekida pristup internetu u ambasadi te zemlje u Londonu, prenosi AP.

Navodi se da su zvaničnici vlade saopštili da ovoj mjeri pribjegavaju kao odgovor na nedavne Asanžove aktivnosti na društvenim mrežama u kojima je kritikovao hapšenje katalonskog separatističkog lidera.

AP navodi da Asanžu, prema sporazumu koji je postigao s ekvadorskom vladom, nije dozvoljeno slanje bilo kakvih poruka koje bi mogle da predstavljaju miješanje u odnose ove južnoameričke države sa drugim zemljama.

Asanž već više od pet godina živi u ambasadi Ekvadora u britanskoj prijestonici, nakon što su mu ekvadorske vlasti dodijelile azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode i mogućnost da potom bude prebačen u SAD, koje ga potražuju zbog informacija koje je objavio Vikiliks.

Bonus video: