Razdobudko aktivirao bombu na Domodedovu?

Za Razdobudka se pretpostavlja da je iz regija Stavropolja jednog od najmirnijih područja sjevernog Kavkaza, iako dijeli granicu sa Dagestanom, u kojemu je sjedište Nogaj Džamata gdje su teroristički napadi česti.
0 komentar(a)
Domodjedovo, Foto: Reuters
Domodjedovo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2011. 13:07h

Ruska policija identifikovala je prvog osumnjičenog za teroristički napad na moskovsom aerodromu Domodedovo.

Prema pisanju svjetskih agencija osumnjičeni, čije je prezime Razdobudko, mogao bi biti jedan od organizatora napada na najveći ruski aerodrom u ponedjeljak, u kojem je poginulo 35 ljudi, a više od 100 ranjeno.

Za Razdobudka se pretpostavlja da je iz regije Stavropolja jedne od najmirnijih područja sjevernog Kavkaza, iako dijeli granicu sa Dagestanom, u kojemu je sjedište Nogaj Džamata gdje su teroristički napadi česti.

"On nije jedina osoba koja je pod istragom zbog učestvovanja u terorističkom napadu. Ne treba prerano donositi zaključke', rekao je izvor, Komersanta.

Isti izvor je rekao da se test DNK i drugi testovi još uvijek sprovode kako bi se utvrdio identitet napadača samoubice. Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za taj napad.

Premijer Rusije Vladimir Putin izjavio je da preliminarni podaci pokazuju da napad na Domodedovo nije povezan sa Čečenijom.

Bonus video: