Ruska opozicija sa jedinstvenim kandidatom na izborima

Opoziciona koalicija "Za Rusiju" namjerava da krajem maja ili početkom juna izabere jedinstvenog kandidata za predsjedničke izbore 2012. godine, izjavio je lider pokreta Demokratski izbor Vladimir Milov.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 13:11h

Opoziciona koalicija "Za Rusiju" namjerava da krajem maja ili početkom juna izabere jedinstvenog kandidata za predsjedničke izbore 2012. godine, izjavio je lider pokreta Demokratski izbor Vladimir Milov, prenosi BETA.

"Mi smo se već dogovorili i potpisali sporazum o tome da ćemo najprije održati preliminarne izbore, a da zatim svi podržimo kandidata koji pobijedi" na tim izborima, rekao je Milov na konferenciji za novinare.

Na preliminarnim izborima učestvovaće lideri vanparlamentranih stranaka i pokreta: lider Ruskog narodo-demokratskog saveza, bivši premijer Mihail Kasjanov, lider pokreta Solidarnost i bivši potpredsjednik vlade Boris Njemcov, lider Republičke partije Rusije Vladimir Rižkov, kao i Vladimir Milov.

Koalicija "Za Rusiju" planira da registruje novu demokratsku partiju. Opozicionari, međutim, sumnjaju da će vlasti to dozvoliti jer će odluku o registraciji donijeti predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin.

Ruska štampa pisala je ranije da Zapad računa na Njemcova kao predsjedničkog kandidata. Njemcov je 31. decembra zbog demonstracija uhapšen i osuđen na 15 dana zatvora što je izazvalo kritike Evropske unije i SAD.

Bonus video: