Ruski Vikiliks otkrio tajne Putinove dvore?

Po slikama sada već popularno nazvani “Putinov dvorac” sličan je vilama iz 19. vijeka sa freskama na plafonima, vinogradom, italijanskim vrtom sa fontanom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 11:00h

Web stranica ruske verzije WikiLeaksa - RuLeaks bila je blokirana od nepoznatih osoba nakon što se na njoj pojavila fotogalerija velelepnog dvorca na Crnom moru, za koji se sumnja da je vlasništvo premijera Rusije Vladimira Putina, prenosi RIA novosti.

Iako se na toj web stranici ne tvrdi da se radi o Putinovom ljetnikovcu u mjestašcu Praskovejevka uz samu plažu nedaleko od mondenog turističkog centra na Crnom jezeru Gelendžika, ruska javnost je ubijeđena da je riječ o raskošnom dvorcu njihovog dugogodišnjeg lidera.

Preduzetnik Sergej Kolesnikov nedavno je za "Vašington post" rekao da je palata pretežno plaćena novcem od donacija ruskih privrednika.

"Novca je dolazio uglavnom kroz kombinaciju korupcije, mita i krađe" rekao je Kolesnikov, a prenosi RIA novosti.

Navode ruskog preduzetnika odmah je demantovao portparol premijera Rusije.

Dvorac je sagrađen na placu čija je ukupna površina 68 hektara uz samu obalu Crnog jezera.

Po slikama sada već popularno nazvani “Putinov dvorac” sličan je vilama iz 19. vijeka sa freskama na plafonima, vinogradom, italijanskim vrtom sa fontanom.

Velelepni dvorac, kako se navodi, do sada je koštao oko milijardu dolara, i nije još u potpunosti završen.

Na fotografijama, koje su objavljene na sajtu WikiLeaks, se vidi i jedan radnik koji se slikao u brojnim prostorijama dvorca, čak i u radnoj sobi koja je ukrašena ruskim grbom i stolom koji je identičan onom iz Putinove podmoskovske rezidencije u Novo-Ogarjovu, što je samo pojačalo sumnje da je dvorac vlasništvo ruskog premijera.

Bonus video: