Popularnost Medvedeva prijeti da ugrozi Putina

Popularnost Putina je opala za posljednjih šest mjeseci, a Medvedeva porasla. U poređenju sa septembarskim istraživanjem, popularnost Putina je manja za 5 odsto, a Medvedeva veća za 17 odsto,
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 12:39h

Popularnost premijera Rusije Vladimira Putina je opala za posljednjih šest mjeseci, a predsjednika Dmitrija Medvedeva porasla, prenosi BETA.

Ipak, većina Rusa bi željela da na narednim predsjedničkim izborima kao kandidata vidi Putina, rezultati su ankete koju je sproveo Levada centar. Na pitanje o tome koga bi željeli kao kandidata na izborima 2012. godine, 31 odsto Rusa se izjasnilo za Putina, a 21 odsto za Medvedeva.

U poređenju sa septembarskim istraživanjem, popularnost Putina je manja za 5 odsto, a Medvedeva veća za 17 odsto, prenosi internet portal Gazeta.

Na pitanje ko od dvojice kandidata - Putin ili Medvedev, treba da se kandiduje na izborima, 29 odsto građana se izjasnilo za Putina (31 odsto u septembru), a 17 odsto za Medvedeva (14 odsto u septembru).

Direktor međunarodnog centra za političke ekspertize Jevgenij Minčenko ocijenio je da su uzrok pada popularnosti Putina decembarski neredi u centru Moskve, prednovogodišnje očekivanje rasta cijena i neuspješna emisija u kojoj je Putin u direktnom prenosu odgovarao na pitanja građana.

"Kod Putina se pojavila kriza stila", ocijenio je Minčenko koji smatra da će njegova popularnost i dalje opadati, ako ne obnovi imidž.

Anketa je sprovedena u decembro 2010. godine, a statistička gresska ne prelazi 3,4 odsto, naveo je Levada centar.

Bonus video: