Sukob policije i "Žutih prsluka" u blizini Trijumfalne kapije

Kako prenosi AP, neki demonstranti koji su nosili crne zastave odbili su da napuste Jelisejska polja, glavnu parisku aveniju gdje su mirni protesti počeli nekoliko sati ranije
721 pregleda 0 komentar(a)
Koristili vodeni top i suzavce, Foto: AP
Koristili vodeni top i suzavce, Foto: AP

Francuska policija i učesnici protesta pokreta "Žutih prsluka" sukobili su se danas poslijepodne u blizini Trijumfalne kapije u Parizu.

Policija je ispalila suzavac i upotrijebila vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki nosili gas maske, a zatim se povukla u okolne ulice.

Kako prenosi AP, neki demonstranti koji su nosili crne zastave odbili su da napuste Jelisejska polja, glavnu parisku aveniju gdje su mirni protesti počeli nekoliko sati ranije.

Prema podacima francuskog ministarstva unutrašnjih poslova, u Parizu se okupilo sedam hiljada demonstranata, više nego prethodne subote, ali znatno manje nego nekih ranijih subota kada je na ulicama širom Francuske bilo i do 300 hiljada ljudi.

Protesti su održani i u brojnim drugim gradovima Francuske uključujući Bordo, Tuluz i Lil, gdje su trgovci iz predostrožnosti zatvorili radnje s obzirom je na nekim prethodnim prostima bilo razbijenih izloga.

Pokret "Žuti prsluci" organizovao je 17. put proteste zbog neslaganja sa politikom vlade, koju optužuje da favorizuje bogate.

Iako su za ovaj vikend najavljivali veći broj ljudi na ulicama, tendencija smanjenja njihovog broja se nastavlja.

Bonus video: