Tereza Mej: Dosta igara oko Bregzita, vrijeme je za odluke

Kazala je da je britanski parlament do sada uradio sve što je mogao kako bi se izbjeglo donošenje odluke
413 pregleda 0 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters

Ljudima je dosta igara i sukoba oko Bregzita i krajnje je vrijeme da političari donesu odluku o sljedećim koracima, poručila je britanska premijerka Tereza Mej poslanicima Donjeg doma.

Tereza Mej je u obraćnju javnosti iz sjedišta vlade rekla da razumije da je građanima dosta svega, prenosi RTS.

"Umorni ste od zakulisnih igara, od toga da se poslanici bave samo Bregzitom, dok vi brinete o obrazovanju vaše djece i o sistemu zdravstvene zaštite", istakla je Mejova i dodala:

"Želite da se ova faza Bregzita završi. Slažem se i na vašoj sam strani".

Poslanicima Donjeg doma je poručila da je vrijeme da konačno odluče da li žele da Britanija napusti Evropsku uniju sa sporazumom koji je ona postigla sa Briselom, bez sporazuma, ili da uopšte ne izađe iz Unije.

"Ovo posljednje moglo bi da dovede do nepopravljivog urušavanja povjerenja javnosti u političare", upozorila je Mejova.

Istakla je da je Parlament do sada uradio sve što je mogao kako bi se izbjeglo donošenje odluke.

"Predlagali ste zakon za zakonom, amandman za amandmanom, a ni u jednom trenutku niste se izjasnili šta želite. Sve što ste bili spremni da kažete bilo je šta ne želite", rekla je britanska premijerka.

Mejova je ranije danas od Evropske unije tražila da se Velikoj Britaniji odobri produženje roka za Bregzit do 30. juna, na šta je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk odgovorio da bi to bilo moguće samo ukoliko britanski parlament prethodno usvoji sporazum koji su usaglasili Brisel i London.

Bonus video: