"PREGOVORE BI ZAVRŠIO PRIVREMENI PREMIJER"

"Spašavanje Bregzita": Ministri se pobunili protiv Tereze Mej, traže njenu smjenu?

Britanija je po prvobitnom planu trebalo da napusti EU 29. marta, a sa liderima EU postignut je dogovor o odlaganju Bregzita do 22. maja ako britanski parlament iduće sedmice usvoji sporazum o Bregzitu
2332 pregleda 0 komentar(a)
Mej, Foto: Reuters
Mej, Foto: Reuters

Ministri u britanskoj vladi otvoreno su se pobunili protiv premijerke Tereze Mej i traže njeno smjenjivanje, a pregovore o Bregzitu završio bi privremeni premijer, javljaju britanski mediji, prenosi Tanjug.

"Telegraf" piše da ministri žele time da spasu Bregzit i spriječe da parlament preuzme kontorlu nad ovim procesom.

Prema navodima "Sandej tajmsa", najmanje šest ministara želi da njen zamjenik Dejvid Lidington preuzme mjesto šefa vlade do izbora.

List navodi da će se ministri suočiti s premijerkom u ponedjeljak na sjednici vlade i da će zaprijetiti masovnom ostavkom ako se ona ne povuče, prenosi Blumberg.

Osim Lidingtona, podršku članova kabineta imaju i aktuelni šef diplomatije Džeremi Hant, kako navodi "Dejli Mejl", i ministar ekologije Majkl Gouv.

Britanija je po prvobitnom planu trebalo da napusti EU 29. marta, a sa liderima EU postignut je dogovor o odlaganju Bregzita do 22. maja ako britanski parlament iduće sedmice usvoji sporazum o Bregzitu.

U protivnom, Britaniji prijeti izalazak iz Unije bez sporazuma.

Preporučujemo za Vas