Junker: Ne osjećam ličnu radost u ostavci Mej

Portparolka Evropske komisije (EK) rekla je da ostavka britanske premijerke ništa ne mijenja u stavu evropske dvadesetsedmorice prema sporazumu postignutom za izlazak Velike Britanije iz EU, prenosi agencija Frans pres
365 pregleda 0 komentar(a)
Junker, Foto: Reuters
Junker, Foto: Reuters

Šef Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je danas da je britanska premijerka Tereza Mej hrabra žena prema kojoj ima veliko poštovanje.

On je izjavio da ne osjeća nikakvu "ličnu radost" u njenoj ostavci, prenosi AP.

Tereza Mej danas je objavila da će podnijeti ostavku 7. juna i izrazila duboko žaljenje što nije uspjela da sprovede Bregzit.

Portparolka Evropske komisije (EK) rekla je danas da ostavka britanske premijerke ništa ne mijenja u stavu evropske dvadesetsedmorice prema sporazumu postignutom za izlazak Velike Britanije iz EU, prenosi agencija Frans pres.

"Mi ćemo poštovati novog premijera ali ništa se neće promeniti u stavu koji je usvojio Evropski savet o sporazumu o izlasku", rekla je pomoćnica porptarolke Evropske komisije Mina Andreeva.

"Predsjednik Evropske komisije Junker spreman je da uspostavi radne odnose sa novim premijerom, ko god on bio, bez prekidanja razgovora sa Terezom Mej", rekla je portparolka Evropske komisije.

Sporazum o izlasku Britanije iz EU koji je Tereza Mej usaglasila sa evropskom dvadesetsedmoricom tri puta je odbačen na glasanju u britanskom parlamentu.

Bonus video: