Faraž: Dobar sastanak s Trampom, on zaista vjeruje u Bregzit

Stranka za Bregzit, osnovana nakon što Britanija nije uspela da izađe iz EU u martu i osvojila je 28 od 73 britanska mjesta u Evropskom parlamentu, dok su vladajuća Konzervativna i glavna opoziciona Laburistička stranka ostvarile loše rezultate na izborima krajem maja
1415 pregleda 0 komentar(a)
Demonstrant drži baner na kome su prikazani Tramp i Faraž, Foto: BETA/AP
Demonstrant drži baner na kome su prikazani Tramp i Faraž, Foto: BETA/AP

Lider britanske Stranke za Bregzit Najdžel Faraž izjavio je danas da je imao "dobar sastanak" sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom koji boravi u trodnevnoj posjeti Velikoj Britaniji.

"Dobar sastanak s predsjednikom Trampom - on zaista vjeruje u Bregzit i sviđa mu se put u London", naveo je Faraž na Tviteru.

Stranka za Bregzit, osnovana nakon što Britanija nije uspela da izađe iz EU u martu i osvojila je 28 od 73 britanska mjesta u Evropskom parlamentu, dok su vladajuća Konzervativna i glavna opoziciona Laburistička stranka ostvarile loše rezultate na izborima krajem maja.

Uoči posjete Londonu, Tramp je izjavio da Velika Britanija treba da odluči da napusti Evropsku uniju bez dogovora ako ne može da dobije bolje uslove od njenih lidera.

On je takođe rekao da bi Faraž trebalo da dobije ulogu u pregovorima.

Bonus video: