"U AMBASADU MOŽE SAMO OSOBLJE"

Tass: Ukrajina ne dozvoljava ruskim državljanima da glasaju, nacionalisti provjeravaju pasoše

"Osoblju ambasade, uključujući članove izborne komisije, omogućeno je da uđu u zgradu bez ometanja, ali je glasačima uskraćena mogućnost ulaska", izjavio je portparol ambasade
5 komentar(a)
Ukrajinski nacionalisti ispred ruske ambasade u Kijevu, Foto: Reuters
Ukrajinski nacionalisti ispred ruske ambasade u Kijevu, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2018. 09:17h

Ukrajina ne dozvoljava ruskim državljanima da glasaju u diplomatskim predstavništvima Rusije, prenosi Tanjug.

U Rusiji se danas održavaju predsjednički izbori na kojima se, prema svim anketama, očekuje ubjedljiva pobjeda dosadašnjeg predsjednika Vladimira Putina.

Kako navodi Tass, biračko mjesto u ruskoj ambasadi u Kijevu otvoreno je po planu, u osam sati po lokalnom vremenu, ali su u zgradu mogli da uđu samo pripadnici osoblja ambasade.

"Osoblju ambasade, uključujući članove izborne komisije, omogućeno je da uđu u zgradu bez ometanja, ali je glasačima uskraćena mogućnost ulaska", izjavio je portparol ambasade.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je ranije da će ruski državljani na dan izbora biti spriječeni da uđu u ruske diplomatske misije u Kijevu, Harkovu, Odesi i Ljvovu.

Tass navodi da su stotine pripadnika službi bezbjednosti, kao i ukrajinskih nacionalista, blokirale pristup ruskoj ambasadi u Kijevu još u subotu uveče. Oni provjeravaju pasoše i u zgradu propuštaju samo diplomate.

Slično stanje je i ispred ruskih konzulta u Harkovu, Odesi i Ljvovu, dodaje Tass.

Preporučujemo za Vas