Sukobi na ulicama Madrida zbog smrti uličnog prodavca

Gradonačelnica Madrida Manuela Karmena navela je na društvenoj mreži Tviter da žali zbog njegove smrti i dodala da će vlasti "temeljno istražiti" taj slučaJ
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2018. 08:29h

Na protestu u centru Madrida sinoć su izbili sukobi zbog smrti jednog uličnog prodavca porijeklom iz Afrike koji je, prema riječima očevidaca, nastradao u pokušaju da pobjegne od policije koja je počela da pojačano kontroliše nelegalnu uličnu prodaju.

Stotine demonstranata zapalile su sinoć plastične kante za smeće i blokirale pojedine ulice u glavnom gradu Španije, prenijela je agencija AP, dodajući da je reporter te agencije rekao i da su učesnici protesta gađali desetine policajaca.

Gardijan prenosi da su se migranti sukobili sa policijom u centru Madrida poslije pogibije Senegalca koga je, kako su rekli, policija jurila ulicama tog grada.

Madridska služba Hitne pomoći navela je da je povrijeđeno 16 policajaca i četiri civila povrijeđeno i da im je ukazana medicinska pomoć.

Novinska agencija Evropa pres (Europa Press) prenijela je, pozivajući se na izvore iz policije, da je prodavac umro od srčanog zastoja dok je bježao od policajaca.

Gradonačelnica Madrida Manuela Karmena navela je na društvenoj mreži Tviter da žali zbog njegove smrti i dodala da će vlasti "temeljno istražiti" taj slučaj.

Galerija

Bonus video: