MJESECIMA SE PRIPREMALI ZA PREVARU

Cirih: Lažni policajci ubjeđivali ženu da je čuvaju od kradljivaca, pa joj ukrali 3,2 miliona eura

Kradljivici su tražili da im žiteljka Ciriha elektronskim putem redovno prebacuje određene sume novca da bi ga navodno sačuvali
4379 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lažni policajci uspeli su da od jedne građanke Ciriha uzmu 3,6 miliona franaka (3,25 miliona eura), ubjeđujući je da je čuvaju od kradljivaca koji u dosluhu sa zaposlenima u njenoj banci žele da joj ukradu taj novac.

Po navodima policije, kradljivci su se mjesecima pripremali za tu prevaru.

Prvi kontakt je ostvaren u novembru tako što je jedna žena predstavljajući se da je policajac objasnila žrtvi da policija navodno vodi istragu o mreži kradljivaca koji u dosluhu sa zaposlenima u banci uzimaju novac. Ženi je tada rečeno da je i njen novac potencijalna meta kradljivaca.

Narednih mjeseci, žena je svaki dan dobijala telefonske pozive kradljivaca koji su joj govorili da nikome ne prenosi informaciju kako istraga ne bi bila ugrožena.

Kradljivici su potom tražili da im ta žiteljka Ciriha elektronskim putem redovno prebacuje određene sume novca da bi ga navodno sačuvali.

Policija je na kraju otkrila da je žena na taj način tokom nekoliko meseci kradljivcima dala ukupno 3,6 miliona franaka (3,25 miliona eura).