Ruska štampa: Mej truje odnose sa Moskvom

Britanska premijerka juče je najavila niz mjera protiv Rusije, uključujući protjerivanje 23 diplomata i zamrzavanje bilateralnih kontakata
1 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2018. 08:49h

Ruska štampa danas je optužila britansku premijerku Terezu Mej da je odgovorna za "trovanje" odnosa s Moskvom, poslije serije najavljenih kaznenih meta kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji.

"Tereza Mej je otrovala odnose između Moskve i Londona", naslov je lista Nezavisimaja gazeta, dok državna Rosiskaja gazeta osuđuje "otrovnu reakciju" britanske premijerke koja je "izabrala konfrontaciju s Moskvom".

"Kriza u bilateralnim odnosima dostigla je novi vrhunac", preneo je Komersant koji zamera britanskim vlastima da traže "toksične odgovore" na trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripala.

"Tereza Mej je pokušala da optuži Rusiju za sve grijehe tokom govora u britanskom parlamentu", prenijela je Komsomolskaja gazeta.

Britanska premijerka juče je najavila niz mjera protiv Rusije, uključujući protjerivanje 23 diplomata i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocjenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripala nervnim agensom.

Dvostruki agent Skripal (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su prošle nedjelje bez svijesti na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Bonus video: