Džonson: Putinovi korumpirani bogataši će ispaštati zbog trovanja špijuna

Bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom ruske vojne proizvodnje i Velika Britanija smatra "vrlo vjerovatnim" da Moskva stoji iza ovog napada
9 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: Reuters
Boris Džonson, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2018. 08:24h

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Džonson kazao je da bi "korumpirani Rusi" koji su se obogatili jer su bliski ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu mogli biti meta britanske policije, kao dio odmazde zbog napada nervnim gasom na britanskoj teritoriji, prenosi Rojters.

Bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom ruske vojne proizvodnje i Velika Britanija smatra "vrlo vjerovatnim" da Moskva stoji iza ovog napada.

Britanska premijerka Tereza Mej juče je saopštila da će zbog ovoga protjerati 23 ruskih diplomata, ali Rusija odbija bilo kakvu umiješanost u ovaj slučaj.

"Ono što narod želi da vidi je da neki od izuzetno bogatih, koji su u direktnoj vezi sa Putinom i koji mu mogu zahvaliti na svom enormnom bogatstvu, budu privedeni pravdi zbog korupcije", kazao je Džonson za BBC u televizijskom intervjuu, upitan kako će Britanija odgovoriti na Skripalov slučaj.

Bonus video: