"JEDAN OD NAJVEĆIH EVROPSKIH IZAZOVA"

Rahoj poručio Evropi: Spriječite separatističke pokrete

Rahoj je to kazao tokom sastanka s članovima konzervativne evropske Narodne partije u Valensiji, koji je bio zatvoren za javnost, a na kojem je branio svoju odbrambenu strategiju koju je primjenio u Kataloniji, prenosi briselski portal Politiko
1 komentar(a)
Mariano Rahoj, Foto: Reuters
Mariano Rahoj, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 18:19h

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da je spriječavanje pokreta za nezavisnost širom Evrope jedan od najvećih izazova sa kojim se suočava EU, prenosi Tanjug.

On je upozorio na separatističke pokrete u Italiji i Francuskoj.

Rahoj je to kazao tokom sastanka s članovima konzervativne evropske Narodne partije u Valensiji, koji je bio zatvoren za javnost, a na kojem je branio svoju odbrambenu strategiju koju je primjenio u Kataloniji, prenosi briselski portal Politiko.

"Neki duhovi prošlosti su se vratili, poput isključivog nacionalizma, verzije populizma koja je dobro poznata u Španiji i ne samo u njoj", rekao je Rahoj.

On je ujedno zahvalio evropskim zemljama na podršci u slučaju Katalonije.

"U svijetlu nelegalnih secesionističkih sukoba, Španija je zahvalna za podršku koju su nam dale evropske države i sve demokratije širom svijeta. Hvala vam za vašu odbranu prava i demokratije", rekao je Rahoj.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, koji je kazao da je važno odbraniti jedinstvo zemlje, Evrope, Španije, Italije...

Preporučujemo za Vas