UHAPŠENI NAVODNO POVEZAO NARUČIOCA UBISTVA SA UBICAMA

Uhapšen osumnjičeni za posredovanje u ubistvu novinarke na Malti

List "Times of Malta" u utorak je prenio da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik dovede istražitelje do organizatora ubistva
1496 pregleda 0 komentar(a)
Dafne Karuana Galcija, Foto: Reuters
Dafne Karuana Galcija, Foto: Reuters

Muškarac osumnjičen za posredovanje u ubistvu najpoznatije novinarke koja se bavila istraživanjem korupcije Dafne Karuane Galicije uhapšen je, objavili su u utorak policijski izvori i to bi moglo predstavljati veliki iskorak u istrazi, prenosi Hina.

Vjeruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila njeno ubistvo s muškarcima optuženim za njeno ubistvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korišćenu u ubistvu.

List "Times of Malta" u utorak je prenio da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik dovede istražitelje do organizatora ubistva.

Policijski izvor s direktnim saznanjima o tome kazao je kako je osoba uhapšena u četvrtak u okviru posebne istrage.

"Times of Malta" prenosi da su stručnjaci Europola, evropske policijske organizacije, učestvovali u prikupljanju dokaza koji su bili u posjedu posrednika.

Karuana Galicija, koja je pisala blog o korupciji, ubijena je automobilom bombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnog grada Valete u oktobru 2017.

To ubistvo šokiralo je Evropu i postavilo pitanja o vladavini zakona na tom mediteranskom ostrvu.

Trojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ubistvo uhapšeni su u decembru nakon ubistva.

Premijer Džosef Muskat rekao je u nedjelju da želi punu istinu o tom ubistvu čak i ako to bude značilo da vlada mora da donese "teške odluke".

 .