Ko je bio napadač koji je ubio službenika FSB: Član streljačkog kluba, imao puške...?

FSB je saopštila da je napadač djelovao sam i da nije ušao u njenu zgradu
4431 pregleda 0 komentar(a)
Policija ispred FSB nakon pucnjave, Foto: BETA/AP
Policija ispred FSB nakon pucnjave, Foto: BETA/AP

Napadač koji je ispred sjedišta ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) ubio jednog njenog službenika i ranio još pet osoba bio je član streljačkog kluba, objavili su danas ruski mediji.

Jučerašnji napad u Moskvi izveo je 39-godišnji Jevgenij Manjurov, stanovnik mjesta Podolsk blizu Moskve, javili su televizija REN i list Komsomolskaja pravda.

Ti mediji su naveli da je Manjurov bio zaposlen u privatnoj agenciji za poslove obezbjeđenja i da je vježbao pucanje.

Posjedovao je izvjesnu količinu pušaka i učestvovao je na takmičenjima u streljaštvu. Na takmičenju u novembru zauzeo je treće mjesto.

Ruske vlasti za sada nisu objavile identitet napadača koji je juče otvorio vatru ispred sjedišta FSB-a, glavne nasljednice nekadašnjeg Komiteta državne bezbjednosti (KGB), iz sovjetske ere.

Njega je policija ubila tokom incidenta u kojem je ranjen i jedan civil.

FSB je sinoć saopštila da je napadač djelovao sam i da nije ušao u njenu zgradu.

Zvaničnici nisu komentarisali moguće motive napadača koji je otvorio vatru nedugo poslije godišnje konferencije za novinare predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Gotovo u isto vrijeme kada je izveden napad ispred FSB-a, Putin, bivši službenik KGB-a, govorio je u Kremlju na koncertu u čast pripadnika te bezbjednosne agencije, na udaljenosti manjoj od jednog kilometra.

Bonus video: