Božićni sajam u Berlinu bio evakuisan zbog sumnjivog paketa

Istraga je sprovedena zbog prisustva dvojice muškaraca za koje se sumnja da ih policija traži, ali ta "sumnja nije potvrđena", rekao je policijski portparol
845 pregleda 0 komentar(a)
Sinoć u Berlinu, Foto: AP
Sinoć u Berlinu, Foto: AP

Berlinska policija juče je evakuisala božićni sajam na trgu Brajtšajdplac koji je bio poprište smrtonosnog napada prije tri godine kako bi istražila sumnjivi predmet i zatim objavila da je riječ o lažnoj dojavi, prenijele su agencije.

Te 2016. godine Tunižanin Anis Amri kamionom se zaletio u ljude na božićnom sajmu i ubio 12 osoba. Amri je bio radikaliziran islamističkom ideologijom, a ubila ga je policija u Italiji, gdje je pobjegao nakon napada u Njemačkoj.

Policija se ranije oglasila na Tviteru da sprovodi istragu sumnjivog predmeta, a zatim objavila da sumnje nisu potvrđene, prenosi Hina.

Istraga je sprovedena zbog prisustva dvojice muškaraca za koje se sumnja da ih policija traži, ali ta "sumnja nije potvrđena", rekao je policijski portparol, prenosi agencija Frans pres.

Najprodavaniji dnevnik Bild napisao je u digitalnom izdanju da je policija privela dvojicu muškaraca, sirijskih državljana, u sklopu istrage na Brajtšajdplacu, ali nije naveden izvor te informacije. Bild navodi da su ta dvojica iskusna u rukovanju eksplozivom.

Jedan od njih živi u zapadnoj njemačkoj državi Sjeverna Rajna Vestfalija, a za drugim je izdat nalog za hapšenje u Sjedinjenim Državama zbog optužnice vezane uz eksploziv, objavio je Bild.

Policija nije za Rojters potvrdila te podatke.

Bonus video: