Šef slovačke policije vjeruje da je novinar ubijen zbog istraživačkih priča

Tijela 27-godišnjeg Kučijaka i njegove djevojke Martine Kusnirove pronađena su u nedjelju uveče u njihovoj kući u u gradu Velka Maca, istočno od Bratislave
0 komentar(a)
Slovačka, Foto: Shutterstock
Slovačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.02.2018. 19:22h

Šef slovačke policije Tibor Gaspar veruje da je istraživački novinar Jan Kučijak ubijen zbog istraživački priča na kojima je radio.

Gaspar je rekao da je to "najvjerovatnija verzija", navodi agencija AP.

Kučijak je radio na priči o aktivnostima italijanske mafije u toj zemlji i njenim vezama s ljudima bliskim premijeru Robertu Ficu.

Njegov portal Aktuality.sk objavio je ranije danas njegovu posljednju, nezavršenu priču u kojoj se opisuju aktivnosti članova kriminalne organizacije Ndrangeta, na istoku Slovačke, i veze jednog od njih sa saradnicom Fica, kao i drugim zvaničnicima koji su mu bliski.

Tijela 27-godišnjeg Kučijaka i njegove djevojke Martine Kusnirove pronađena su u nedjelju uveče u njihovoj kući u u gradu Velka Maca, istočno od Bratislave.

Kučijak u tekstu, između ostalih detalja, navodi aktivnosti Italijana, za kojeg se vjeruje da pripada 'Ndrangeti, u poljoprivredi, trgovini nekretninama i drugim sektorima.

On je takođe iznio detalje poslovnih veza tog čovjeka s Marijom Troškovom, bivšom manekenkom koja je sada glavna državna savjetnica u vladi, i Vilijamom Jasanom koji je sekretar slovačkog savjeta za bezbjednost, tijela koje se bavi ključnim bezbjednosnim pitanjima.

Bonus video: