Hari i Megan donijeli radikalnu odluku o povlačenju

Par je poručio da će nastaviti da u potpunosti podržavaju kraljicu Elizabetu II, najavili osnivanje humanitarne organizacije
11821 pregleda 5 komentar(a)
Megan, vojvotkinja od Saseksa i princ Hari, Foto: AP, AP
Megan, vojvotkinja od Saseksa i princ Hari, Foto: AP, AP

Princ Hari i Megan, vojvotkinja od Saseksa, odlučili su da se povuku kao stariji članovi kraljevske porodice i postanu finansijski nezavisni, prenosi CNN.

Istakli su i da će nastaviti da u potpunosti podržavaju kraljicu Elizabetu II.

"Poslije mnogo meseci preispitivanja, odabrali smo da ove godine otpočnemo proces tranzicije, da odigramo progresivnu novu ulogu u okviru ove institucije. Namjeravamo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo da bismo postali finanijski nezavisni, dok nastavljano da u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo kraljicu. Uz vaše ohrabrenje, posebno tokom prethodnih nekoliko godina, osjećamo da smo spremni da načinimo ovo prilagođavanje", naveli su u saopštenju na Instagramu.

Otkrili su i da planiraju da vrijeme provode na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika, nastavljajući da ispunjavaju dužnosti prema kraljici i Komonveltu.

"Ova geografska ravnoteža omogućiće nam da odgajamo našeg sina uz zahvalnost prema kraljevskoj tradiciji u kojoj je rođen, istovremeno obezbjeđujući našoj porodici prostor da se fokusira na sljedeće poglavlje, kao što je pokretanje naše humanitarne organizacije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: