TIJELA PRONAĐENA U KAMIONU PROŠLE GODINE

Velika Britanija: Nova hapšenja zbog smrti 39 migranata iz Vijetnama

Tijela migranata, koji su imali između 15 i 44 godine, pronađena su 23. oktobra prošle godine na oko 30 kilometara istočno od Londona
695 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Policija u Velikoj Britaniji uhapsila je još dvije osobe zbog smrti 39 migranata iz Vijetnama, čija su tijela pronađena u kamionu hladnjači u blizini Londona prošle godine.

Tijela migranata, koji su imali između 15 i 44 godine, pronađena su 23. oktobra prošle godine na oko 30 kilometara istočno od Londona, u mjestu Grejs, a preliminarni izvještaj obdukcije ukazuje da su oni umrli od posljedica hipertermije i manjka kiseonika u zatvorenom prostoru.

U pitanju je osam žena i 31 muškarac koji su, kako se vjeruje, platili krijumčarima da ih prebace u Britaniju.

Policija je saopštila da je u nedjelju u Sjevernoj Irskoj uhapšen 22-godišnji mladić, dok je prošle nedjelje britanska policija u saradnji s njemačkim vlastima uhapsila 43-godišnjeg muškarca na aerodromu u Frankfurtu, prenosi Rojters.

Britanski mediji su ranije pisali da su GPS podaci pokazali da je kamion koji je prevozio žrtve prije dolaska u Britaniju prošao kroz tri grada u Belgiji i Francuskoj u periodu između 16. i 22. oktobra.