"ISPLATIĆEMO PLATE ZA TAJ MJESEC"

Putin proglasio neradni april

Predsjednik Rusije je dodao ida epidemija ima različite razmjere u pojedinim dijelovima Rusije, od kojih su neki još potpuno netaknut
3895 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: AP
Vladimir Putin, Foto: AP

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je da će april u Rusiji biti neradni kako bi se zaustavilo širenje pandemije uzrokovane koronavirusom, ali plate će se za taj mjesec isplatiti.

"Odlučio sam produžiti režim neradnih dana zaključno s 30. aprilom", rekao je u ruski predsjednik, dodajući da će se plate isplatiti.

Ta mjera koja je u Rusiji stupila na snagu 28. marta, omogućila je da dobijemo na vremenu, ali epidemija još nije dosegnula vrhunac u svijetu, pa tako ni u našoj zemlji", istaknuo je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao ida epidemija ima različite razmjere u pojedinim dijelovima Rusije, od kojih su neki još potpuno netaknuti.

Putin je rekao da pokrajinski guverneri mogu odlučivati o tome koja će poduzeća raditi i koji stepen izolacije će uvesti za svoje građane.

"Do kraja tjedna (pokrajinski guverneri) moraju utvrditi poseban paket preventivnih mjera za svoja područja, na zdravstvenom, sigurnosnom, i i infrastrukturnom planu" kazao je Putin.