Džonson: Ljekarima dugujem svoj život

Dopisnik Bi-Bi-Sija (BBC) kaže da Dauning strit ne želi da spekuliše o tome kada bi Džonson mogao da napusti bolnicu i da se vrati na posao, ali da se ne očekuje da to bude skoro
4642 pregleda 1 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: BETA/AP
Boris Džonson, Foto: BETA/AP

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da mu je život spasilo osoblje britanske zdravstvene službe koje ga je liječilo od koronavirusa, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju koje je izdala kancelarija britanskog premijera, navodi se da on zahvaljuje ljekarima u bolnici Sent Tomas u Londonu gdje nastavlja da se oporavlja poslije tri noći provedene na intenzivnoj njezi.

U prvoj javnoj izjavi od kada je prebačen na intenzivnu njegu u četvrtak Džonson je odao priznanje ljekarima koji su ga liječili navodeći: "Ne mogu dovoljno da im zahvalim. Dugujem im svoj život".

Dopisnik Bi-Bi-Sija (BBC) kaže da Dauning strit ne želi da spekuliše o tome kada bi Džonson mogao da napusti bolnicu i da se vrati na posao, ali da se ne očekuje da to bude skoro.

Kako prenosi BBC rečeno je da se očekuje da će premijer da se odmara i oporavlja u narednim nedjeljama i da će ministar spoljnih poslova Dominik Rab nastaviti da ga zamjenjuje.

U međuvremenu u poruci sa Tviter naloga britanski premijer poželio je gradjanima srećan Uskrs, dok ljudi slave taj praznik kod kuće.

"Ostajanjem kod kuće, sjetite se vi štitite zdravstveni sistem i spasavajte živote", piše u poruci.

U Britaniji je u subotu zabilježeno još 917 umrlih od koronavirusa, što je ukupno 9.875 u toj zemlji.

Bonus video: