Protest "S balkona na bicikle"

Slovenci demonstrirali vozeći bicikl kroz Ljubljanu

Protest "S balkona na bicikle" održan je drugu nedjelju uzastopno, poslije navoda o političkom pritisku prilikom nabavke zaštitne opreme i respiratora
3749 pregleda 3 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Betaphoto
Sa protesta, Foto: Betaphoto

Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas protiv slovenačke vlade desnog centra vozeći bicikl kroz Ljubljanu, u vrijeme karantina i zabrane okupljanja radi borbe protiv koronavirusa.

Protest "S balkona na bicikle" održan je drugu nedjelju uzastopno, poslije navoda o političkom pritisku prilikom nabavke zaštitne opreme i respiratora.

sfsf
Sa protesta(Foto: Betaphoto)

Demonstranti su vozili centrom grada sa maskama na licu, a potom su se ili nakratko zaustavili kod zgrada vlade i parlamenta ili su kružili oko njih, uzvikujući "Lopovi!"

Slovenačke vlasti zadužene za borbu protiv korupcije pokrenule su istragu poslije tvrdnji uzbunjivača, dok zvaničnici vlade Janeza Janše negiraju optužbe i ukazuju da je postojala potreba za hitnom nabavkom medicinske opreme.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Sloveniji kod 1.434 osobe, od kojih su umrle 93. U prethodna 24 časa registrovano je svega pet novooboljelih.