Francuskoj su od koronavirusa umrle 24.594 osobe

U Francuskoj vanredna zdravstvena situacija produžena do 24. jula

Vanredna zdravstvena situacija na snazi od 24. marta, trebalo je da bude okončana 23. maja, ali se taj datum smatra preuranjenim zbog rizika povratka zaraze, navodi se u tekstu koji je danas usvojila vlada i dodaje da se zbog toga vanredna situacija produžava do 24. jula
2775 pregleda 0 komentar(a)
Pariz, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Pariz, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 02.05.2020. 16:37h

Francuska vlada odlučila je danas da za još dva meseca, do 24. jula, produži vanrednu zdravstvenu situaciju u borbi protiv epidemije koronavirusa, izjavio je tamošnji ministar zdravlja Olivije Veran (Olivier).

Vanredna zdravstvena situacija na snazi od 24. marta, trebalo je da bude okončana 23. maja, ali se taj datum smatra preuranjenim zbog rizika povratka zaraze, navodi se u tekstu koji je danas usvojila vlada i dodaje da se zbog toga vanredna situacija produžava do 24. jula.

Taj tekst će u ponedeljak biti podnet parlamentu na razmatranje i glasanje. U tekstu se navode uslovi karantina za osobe koje dolaze u Francusku, a inficirane su koronavirusom.

Francuska vlada je predložila i sistem informacija osoba koje su zaražene kao i njihovih okruženja tokom godinu dana.

Veran je danas rekao da će građani morati neko određeno vijeme da nauče da "žive sa virusom".

Francuski premijer Eduar Filip (Edouard Philippe) 28. aprila je predstavio u parlamentu ublažavanje karantina počev od 11. maja.

Prema poslednjem bilansu, u Francuskoj su od koronavirusa umrle 24.594 osobe.

Preporučujemo za Vas