tri noći proveo na intenzivnom liječenju

Džonson otkrio: Vlada je imala plan u slučaju moje smrti

U izolaciji 55-godišnji premijer bio je od kraja marat, a početkom aprila je prebačen u londonsku bolnicu Sv. Tomas gdje je bio podvrgnut liječenju kiseonikom, a tri noći je proveo na intenzivnom liječenju
2553 pregleda 1 komentar(a)
Džonson, Foto: AP, AP, AP
Džonson, Foto: AP, AP, AP

U intervjuu za nedjeljni broj časopisa The Sun britanski premijer Boris  Džonson otkrio je da je vlada pripremila plan u slučaju njegove smrti kada mu se stanje pogoršalo dok se prošlog mjeseca na intenzivnoj njezi  borio protiv covida-19.

Džonson se vratio na posao u ponedjeljak, mjesec dana nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

U izolaciji 55-godišnji premijer bio je od kraja mart, a početkom aprila  je prebačen u londonsku bolnicu Sv. Tomas gdje je bio podvrgnut liječenju kiseonikom, a tri noći je proveo na intenzivnom liječenju.

"Bio je to težak trenutak, neću poricati"

"Imali su strategiju kako se nositi u slučaju scenarija smrti Staljinovog tipa", rekao je Johnson za The Sun. "Bio je to težak trenutak, neću poricati", dodao je.

Nakon otpuštanja iz Sv. Tomasa bolnica je objavila da im je bilo drago brinuti se za premijera, ali nisu iznosili detalje o težini njegove bolesti, osim da se liječio na intenzivnoj njezi.

Džonson i njegova zaručnica Keri Simonds  u subotu su objavili da će se njihov tek rođeni sin zvati Vilfred Lavri Nikolas , u čast djedova, ali i dvojice ljekara za koje su rekli da su spasili Džonsonov život.

"Ljekari su imali sve vrste dogovora o tome šta da urade ako stvari pođu po zlu", rekao je Džonson. Loš trenutak, kazao je, bio je kada je postojalo 50 posto vjerovatnoće i da će mu niz dušnik morati "gurati cijev".

Preporučujemo za Vas