Imitacija nadgrobne ploče ostavljena ispred lokalnog sjedišta CDU u Njemačkoj

Nadgrobna ploča ostavljena ispred lokalnog sjedišta CDU u Štrazlundu na sjeveroistoku Njemačke. Demonstranti su takođe ostavili crvene ruže i svijeće, a na ploču su okačili zaštitnu masku, navela je tamošnja policija
1382 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Demonstranti koji se protive restriktivnim mjerama uvedenim u Njemačkoj u borbi protiv koronavirusa, ostavili su prošle noći ispred lokalnog sjedišta Hrišćansko-demokratska unije (CDU) kancelarke Angele Merkel imitaciju nadgrobne ploče, saopštila je policija.

Ta akcija je sprovedena uoči najavljenih protesta u nekoliko njemačkih gradova protiv mjera zabrana uvedenih zbog koronavirusa.

Proteste su inicirali krugovi bliski ekstremnoj desnici i radikalnoj ljevici, koji te mjere smatraju "pretečom diktature".

Nadgrobna ploča ostavljena ispred lokalnog sjedišta CDU u Štrazlundu na sjeveroistoku Njemačke. Demonstranti su takođe ostavili crvene ruže i svijeće, a na ploču su okačili zaštitnu masku, navela je tamošnja policija.

Demonstranti se najviše žale na obavezno nošenje zaštitne maske u radnjama i javnom prevozu. Navode da strahuju od istočnonjemačke komunističke diktature.

U Njemačkoj su danas dozvoljena okupljanja u nekoliko gradova uprkos načelnoj zabrani velikih skupova zbog epidemije koronavirusa.

Skupovi su dozvoljeni ali pod određenim uslovima. U Štutgartu je dozvoljen skup do 5.000 ljudi koji moraju da poštuju fizičko odstojanje. U Berlinu je dozvoljen skup do 50 osoba, dok je u Minhenu najavljen masovniji protest.

Bonus video: