POPUŠTANJE MJERA

Italija: Od danas otvorene teretane, bazeni i zabavni parkovi

Italija je sa više od 32.000 umrlih od posljedica virusa kovid-19 treća zemlja u svijetu po broju žrtava tog virusa poslije SAD sa oko 99.000 i Velike Britanije sa više od 36.000 umrlih
783 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Italije, Foto: AP, AP, AP
Detalj iz Italije, Foto: AP, AP, AP

Širom Italije od danas će biti otvorene teretane, zabavni parkovi i bazeni u okviru popuštanja restriktivnih mjera poslije više od dva mjeseca blokade.

Od ovonedjeljnih epidemioloških podataka zavisiće naredne odluke Rima.

Naučno-tehnički komitet sastaće se danas zbog analize dosadašnje situacije i podataka koji se odnose na različite sektore koji su otvoreni od 4. i 18. maja, i odlučiti da li su potrebne izmjene.

Dekretom koji je odobrila italijanska vlada trebalo bi, pored ostalog, da od 3. juna bude dozvoljeno kretanje među regionima, skoro tri mjeseca nakon uvođenja zabrane, kao i otvaranje italijanskih granica za dolaske iz EU i Šengena.

Saopštenje italijanske vlade o procjeni situacije, prvi put od 18. maja kada je pokrenut niz poslovnih aktivnosti, očekuje se u četvrtak ili petak, a zatim i odluka - da li će uslijediti dalja otvaranja, kako je planirano, ili će biti uvedena različita regionalna pravila ili će dalja otvaranja biti obustavljena.

Italija je sa više od 32.000 umrlih od posljedica virusa kovid-19 treća zemlja u svijetu po broju žrtava tog virusa poslije SAD sa oko 99.000 i Velike Britanije sa više od 36.000 umrlih.