u ovom regionu potvrđene 345 nove infekcije

U Italiji najviše zaraženih i dalje u Lombardiji

Skoro polovina zaraženog stanovništva u Italiji nalazi se u Lombardiji, a 80 odsto je onih koji su kod kuće u samoizolaciji i nije im potrebna bolnička njega

2963 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Lombardije, Foto: AP
Detalj iz Lombardije, Foto: AP

Lombardija, region najteže pogođen koronavirusom u Italiji, i danas ima najveći broj novih slučajeva zaraze, što bi moglo da dovede u pitanje planirano otvaranje granica sljedeće nedelje za putovanja iz jednog regiona u drugi.

Agencija za civilnu zaštitu saopštila je danas da su u Lombardiji potvrđene 345 nove infekcije, što dovodi do 88.500 ukupno obolelih u tom regionu.

Skoro polovina zaraženog stanovništva u Italiji nalazi se u Lombardiji, a 80 odsto je onih koji su kod kuće u samoizolaciji i nije im potrebna bolnička njega.

Italijanska vlada najavila je da će interne granice otvoriti 3. juna, ali uporna stopa infekcije u Lombardiji može da ugrozi takvu odluku.

Zvaničnici razmatraju da li će odložiti otvaranje regionalne granice za nedjelju dana, odluku koja bi trebalo da pomogne i italijanskom turizmu.

Ukupan broj potvrđenih infekcija kovid-19 u Italiji danas je porastao za 516, od početka pandemije 232.248, a broj umrlih za 87 na 33.229.

Samo pet ostalih regiona pokazalo je dvocifren porast, dok u sedam regiona nije zabilježen nijedan smrtni slučaj od posljedica koronavirusa.