PROTESTOVALI ZBOG HAPŠENJA KOLEGA

Policija u Moskvi hapsila advokate zbog protesta uprkos zabrani

Ruska policija je prošle nedelje hapsila demonstrante po istoj osnovi, poslije čega je uslijedila kritika od međunarodne organizacije Amnesti internešenel da ruske vlasti koriste vanredne mjere koje su na snazi za represiju nad opozicijom

1070 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje advokata, Foto: Beta/AP
Hapšenje advokata, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2020. 21:30h

Moskovska policija uhapsila je demonstrante, uglavnom advokate, koji su protestovali jedan po jedan ispred sedišta glavne ruske agencije za krivične istrage.

Organizacija OVD-info koja se bavi političkim hapšenjima u Rusiji saopštila je da je pritvoreno najmanje sedam osoba i da su neke od njih optužene za kršenje zabrane održavanja javnih skupova, uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Ruska policija je prošle nedelje hapsila demonstrante po istoj osnovi, poslije čega je uslijedila kritika od međunarodne organizacije Amnesti internešenel da ruske vlasti koriste vanredne mjere koje su na snazi za represiju nad opozicijom.

Ispred sjedišta Istražnog komiteta su uglavnom protestovali advokati, zbog hapšenja dvojice njihovih kolega u republici Kabardino-Balkarija, po optužbi za nasilje nad policajcima.