KAZAO DA JE SVE OBJASNIO TUŽIOCIMA

Konte ne očekuje da će mu se suditi zbog upravljanja tokom epidemije

Naučno-tehnički odbor koji savjetuje vladu, tada je predložio da cijela Lombardija, u kojoj je Bergamo, bude "crvena zona". Međutim, vlada je, umjesto toga, 9. marta "crvenom zonom" proglasila cijelu Italiju

270 pregleda 0 komentar(a)
Konte, Foto: AP
Konte, Foto: AP

Italijanski premijer Đuzepe Konte, koji je u petak saslušan o tome kako je upravljao tokom epidemije, izjavio je danas da je u potpunosti spokojan i da ne strahuje da će mu se suditi zbog toga.

"Sve sam objasnio tužiocima. Potpuno sam spokojan", rekao je Konte za list La Stampa i dodao da je postupa u skladu s "naukom i po savjesti", te da je "svaki korak odobravao naučno-tehnički odbor".

Marija Kristina Rota, tužiteljka oblasti Bergama, gdje je istoimeni grad koji ima najteže posljedice epidemije, u petak je tri sata u Rimu ispitivala Kontea u sklopu istrage o kašnjenju proglašavanja "crvenih zona" na sjeveru Italije dok se širila bolest KOVID-19.

Nekoliko opština Lombardije je krajem februara proglašeno "crvenim zonama", a pošto se u martu epidemija nastavila da širi, predložena su nova područja kao "crvene zone".

Naučno-tehnički odbor koji savjetuje vladu, tada je predložio da cijela Lombardija, u kojoj je Bergamo, bude "crvena zona". Međutim, vlada je, umjesto toga, 9. marta "crvenom zonom" proglasila cijelu Italiju.

Preporučujemo za Vas