U prethodna 24 časa registrovane 234 zaražene osobe

Porast broja zaraženih u Italiji, najviše među migrantima i u kurirskoj službi

U regionu Emilija-Romanja zabeležen je 71 novi slučaj infekcije, što predstavlja skok u odnosu na prethodne dane, usljed širenja infekcije u velikoj kurirskoj službi u Bolonji

6718 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Italija je saopštila da je zabiljeležila povećanje broja potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u jednom danu, usljed širenja infekcije u kurirskoj službi na sjeveru zemlje i među migrantima spasenim na moru.

U prethodna 24 časa registrovane su još 234 zaražene osobe, a od posledica infekcija umrlo je još devet ljudi piše N1.

U regionu Emilija-Romanja zabeležen je 71 novi slučaj infekcije, što predstavlja skok u odnosu na prethodne dane, usljed širenja infekcije u velikoj kurirskoj službi u Bolonji.

U Kalabriji, koja je prethodnih dana imala po nekoliko ili nijednu novozaraženu osobu, registrovano je 28 inficiranih među gotovo 800 migranata spasenih od krijumčara na Sredozemnom moru i prebačenih u taj region.

Guverner Kalabrije Žole Santeli pozvao je vladu da zaštiti lokalno stanovništvo, zatraživši brodove mornarice na kojima bi spaseni migranti bili zadržani do testiranja na koronavirus.

S druge strane, Lombardija, najteže pogođen italijanski region, koji je tokom pandemije beiljležio i znatno više od 1.000 novozaraženih u jednom danu, u prethodna 24 časa imao je 77 novih slučajeva.

U Italiji, koja je na početku epidemije bila najteže pogođena evropska zemlja, infekcija je do sada potvrđena kod više od 243.000 osoba, od kojih je umrlo 34.954.

Vlasti navode da je broj zaraženih i umrlih u zemlji znatno veći od zvaničnog, jer su mnoge infekcije sa blagim ili bez simptoma prošle nezapaženo.