PROCJENA BIVŠEG BRITANSKOG PREMIJERA

Bler: Kovid-19 neće biti eliminisan, naučite da živite s njim

U najnovijem izvještaju Blerove nevladine organizacije preporučuje se uvođenje masovnog testiranja i obavezna upotreba maski za lice u svim zatvorenim javnim prostorima

3461 pregleda 8 komentar(a)
Toni Bler, Foto: Beta/AP
Toni Bler, Foto: Beta/AP

Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je danas da virus kovid-19 neće biti eliminisan i da Britanci moraju da nauče da žive sa njim.

On je u intervjuu za Pres Udruženje rekao i da su šanse pola-pola da Velika Britanija doživi preporod poslije virusa na jesen, ali i da je "apsolutno neophodno" da se pripremi za to, prenosi BBC.

Bler je apelovao na vladu da angažuje svaki dio infrastrukture koji može da se obezbijedi za obuzdavanje virusa, da se zemlja ne bi vratila u karantin koji je bio u martu, aprilu i maju.

U najnovijem izvještaju Blerove nevladine organizacije preporučuje se uvođenje masovnog testiranja i obavezna upotreba maski za lice u svim zatvorenim javnim prostorima.

"Ako testirate samo osobe sa simptomima, propuštate osobe koji su asimptomatski slučajevi i propuštate prije simptomatske slučajeve koji su najveći problem ove epidemije", rekao je Bler.