Uhapšen Navaljni: Protiv njega će biti podignuta optužnica za kršenje javnog reda i mira

"Priveli su me. To ne znači ništa... niste izašli zbog mene, već zbog svoje bezbjednosti", napisao je Navaljni na Tviteru
54 pregleda 0 komentar(a)
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2018. 15:12h

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni uhapšen je danas u Moskvi zbog pozivanja na nedozvoljene proteste i protiv njega će biti podignuta optužnica za kršenje javnog reda i mira.

Navaljni bi po toj optužnici mogao da bude osuđen na 20 dana zatvora, navodi agencija AP.

Opozicioni lider pozvao je ranije danas pristalice, koje protestuju širom zemlje, na bojkot predsjedničkih izbora u martu, na kojima mu nije dozvoljeno da se kandiduje.

Navaljni je uhapšen na protestu u Moskvi. Policija je saoštila da će protiv njega biti podnijeta optužnica zbog kršenja zakona o pozivanju na javne demonstracije, prenose ruski mediji.

On je pozvao svoje pristalice da nastave sa protestima uprkos hapšenju.

"Priveli su me. To ne znači ništa... niste izašli zbog mene, već zbog svoje bezbjednosti", napisao je Navaljni na Tviteru.

Prijavljeno je nekoliko protesta širom Rusije na kojima učestvuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina demonstranata.

Predsjednički izbori zakazani su za 18. mart a prema anketama, ruski predsjednik Vladimir Putin uživa podršku oko 80 odsto birača.

Bonus video: