Navaljni i dalje u komi, ali stabilno

U saopštenju bolnice se navodi da je "pacijent i dalje u jedinici intenzivne njege u indokovanoj komi i na mehaničkoj ventilaciji"

3509 pregleda 3 komentar(a)
Navaljni, Foto: AP Photo
Navaljni, Foto: AP Photo

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni je još uvijek u indukovanoj komi, ali nije životno ugrožen, iako je njegovo zdravstveno stanje još uvijek ozbiljno, saopštila je bolnica u Berlinu u kojoj je smješten.

U saopštenju bolnice se navodi da je "pacijent i dalje u jedinici intenzivne njege u indokovanoj komi i na mehaničkoj ventilaciji".

U međuvremenu je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas saopštio da je Njemačka spremna da uvede diplomatske sankcije protiv Rusije ako zaključi da ruske državne agencije stoje iza trovanja Navaljnog, prenosi Tanjug.

On je dodao da će Njemačka, kada je riječ o spremnosti Rusije da rasvijetli slučaj Navaljnog, ponašati isto kao u slučaju ubistva u Tirgartenu, kada su iz Berlina protjerani zaposleni u ruskoj ambasadi zbog ubistva Gruzijca u tom berlinskom parku.

Navaljni je smješten prije nekoliko dana u bolnicu u Omsku nakon što mu je iznenada pozlilo tokom leta pošto je popio čaj za koji njegove pristalice tvrde da je bio otrovan.

Na zahtjev porodice prebačen je iz Rusije u Njemačku, na liječenje.

Bonus video: