vučić i hoti u ponedjeljak u briselu

EU: Radujemo se nastavku rada na sporazumu Kosova i Srbije

"Radujemo se što ćemo ovog vikenda i naredne nedelje dočekati strane u Briselu da nastave sa radom na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, koji se bavi svim neriješenim pitanjima vezanim za njihov odnos, a u skladu sa međunarodnim pravom i pravnom tekovinom EU ", rekao je Stano

12652 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano izjavio je da su institucije u Briselu primile k znanju potpisivanje dokumenta između Beograda i Prištine u Bijeloj kući u Vašingtonu, prenio je Radio slobodna Evropa (RSE).

"Radujemo se što ćemo ovog vikenda i naredne nedelje dočekati strane u Briselu da nastave sa radom na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, koji se bavi svim neriješenim pitanjima vezanim za njihov odnos, a u skladu sa međunarodnim pravom i pravnom tekovinom EU ", rekao je Stano.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas sa predsjednikom SAD u Vašingtonu sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić i Hoti u ponedeljak u Briselu će se sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština Miroslavom Lajčakom.

Preporučujemo za Vas