poruka ruskog šefa diplomatije

Lavrov: Velika greška misliti da će Rusija igrati po zapadnim pravilima

Lavrov je istakao da je sve izraženija ideja da je vrijeme da Rusija prestane da primjenjuje zapadnu "metriku" na svoje akcije i da pokušava da se dopadne Zapadu po svaku cijenu

10109 pregleda 1 komentar(a)
Lavrov, Foto: AP Photo
Lavrov, Foto: AP Photo

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su duboko pogrešne ideje da će Rusija i Kina igrati u skladu sa zapadnim pravilima, pod bilo kakvim okolnostima.

Sergej Lavrov je u intervjuu za međunarodni kanal na ruskom jeziku RTVI, čije je sjedište u Njujorku, rekao da je čitao ruske politikologe koji su poznati na Zapadu i istakao da je sve izraženija ideja da je vrijeme da Rusija prestane da primjenjuje zapadnu "metriku" na svoje akcije i da pokušava da se dopadne Zapadu po svaku cijenu, prenosi Tanjug.

"To su veoma ugledni ljudi i to je prilično ozbiljna izjava. Jasno mi je da nas Zapad svjesno ili nesvjesno gura ka ovoj analizi. Najvjerovatnije to radi nevoljno. Međutim, velika je greška misliti da će Rusija igrati po zapadnim pravilima u bilo kom slučaju, kao i razmišljati tako u pogledu Kine", poručio je Lavrov, a prenosi Tas.