Navaljnom zamrznuti računi i zaplijenjen stan u Moskvi

Imovina je Navaljnom oduzeta 27. avgusta zbog sudske parnice koju ima sa školskom katering kompanijom

6271 pregleda 5 komentar(a)
Navaljni, Foto: AP Photo
Navaljni, Foto: AP Photo

Bankovni račun ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog je zamrznut, a njegov stan u Moskvi je zaplijenjen zbog ranije sudske parnice, dok se on oporavljao od trovanja u berlinskoj bolnici, izjavila je njegova portparolka Kira Jarmiš.

"To znači da Aleksej Navaljni stan ne može da proda, donira ili stavi pod hipoteku", izjavila je Kira Jarmiš u video-snimku objavljenom na njenom tviter nalogu, prenosi Rojters.

Imovina je Navaljnom oduzeta 27. avgusta zbog sudske parnice koju ima sa školskom katering kompanijom.

Sud u Rusiji donio je u oktobru prošle godine presudu da Navaljni i njegovi saradnici moraju da plate štetu u visini od 1,4 miliona dolara za klevetanja školske katering kompanije, jer su u jednom video snimku dovodili u pitanje kvalitet hrane koju pravi ta kompanija, prenosi RTS.

Navaljni je otpušten juče iz berlinske bolnice,u kojoj se liječio nakon što je, kako tvrde njemački zvaničnici, otrovan nervnim agensom novičok.

Navaljni je nakon izlaska iz kome rekao da želi da se vrati u Rusiju.

Prošlog mjeseca Navaljni je prebačen iz Rusije u Njemačku nakon navodnog trovanja, a zapadne zemlje traže objašnjenje od Kremlja koji negira bilo kakvu umiješanost u incident.

Bonus video: