DVOJE U TEŠKOM STANJU

Rusija: Napad u školi, ranjeno šestoro djece i žena

Iako učenici govore o dvojici napadača, zvanična verzija je da je jedan učenik devetog razreda uletio u učionicu u kojoj je trajao čas ruskog jezika i bacio molotovljev koktel
3 komentar(a)
Molotovljev koktel, Foto: Shutterstock
Molotovljev koktel, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2019. 13:51h

Jutros je u selu Sosnovi Bor, u ruskoj republici Burjatiji, ranjeno šestoro djece i jedna učiteljica, rekao je učenik sedmog razreda te škole i naveo da se napad dogodio za vrijeme prvog časa, kao i da je u jednom trenutku njihov učitelj rekao da je evakuacija u toku, za koju su svi mislili da je vježba.

Kako je objasnio, čim su izašli iz učionice vidio je djevojčicu koja je imala posjekotinu na glavi, dok je drugoj djevojčici povrijeđena ruka. Odmah zatim svi su trčeći izašli u školsko dvorište, gdje su bili oko deset minuta, nakon čega su se svi razbježali jer je neko uzviknuo da napadač ima pištolj.

Drugi učenik škole rekao je da je bilo dva napadača, koji su bacili molotovljev koktel u učiniocu, a potom napali djevojčicu koju su bacili na pod i udarali u glavu.

On je ispričao i da društvenim mrežama kruže fotografije dvojice napadača, koji su ujedno učenici devetog razreda iz iste škole.

Iako učenici govore o dvojici napadača, zvanična verzija je da je jedan učenik devetog razreda uletio u učionicu u kojoj je trajao čas ruskog jezika i bacio molotovljev koktel.

Tom prilikom sedmoro je ranjeno – jedan učitelj i šestoro djece, od kojih su dvije devojčice u teškom stanju.