namjerava da se vrati u rusiju

Navaljni optužuje Putina da stoji iza njegovog trovanja

Navaljni je kazao da mu je sada dužnost "da ostane onakav kakav jeste, neko ko se ne plaši". "A ja se ne plašim", poručio je on

3330 pregleda 12 komentar(a)
Navaljni, Foto: Reuters
Navaljni, Foto: Reuters

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da stoji iza njegovog trovanja, piše danas njemački list Špigel.

"Tvrdim da Putin stoji iza toga, ne vidim drugo objašnjenje", izjavio je Navaljni u intervjuu Špigelu koji je na internetu objavio djelove razgovora.

Navaljni je kazao da mu je sada dužnost "da ostane onakav kakav jeste, neko ko se ne plaši". "A ja se ne plašim", poručio je on.

Prema Špigelu, Navaljni je u intervjuu koji će kasnije danas biti objavljen u cjelini, rekao da namjerava da se vrati u Rusiju nakon što se oporavi.

Navaljni se nalazi u Berlinu na rehabilitaciji nakon hospitalizacije zbog trovanja agensom "novičok".

Navaljni (42), najistaknutiji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina prebačen je u Njemačku dva dana pošto mu je pozlilo 20. avgusta na domaćem letu u Rusiji.

Njemački stručnjaci za hemijsko oružje utvrdili su da je Navaljni otrovan agensom "novičok" iz sovjetske ere, što je podstaklo Berlin da traži od Rusije da ispita taj slučaj.

Navaljni je držan u indukovanoj komi više od dve nedelje i liječen je protivotrovom. Članovi njegovog tima optužili su Kremlj za umešanost u trovanju, a te optužbe su ruski zvaničnici čvrsto negirali.

Kremlj je ljutito reagovao na pozive kancelarke Merkel i drugih ličnosti da odgovore na pitanja o trovanju.