"JERMENIJA IMA DOKAZE"

Pašinijan: Turska vojno podržava azerbejdžanske snage u Nagorno-Karabahu

"Postoje dokazi da su turski vojni komandanti direktno umiješani u vođenje ofanziva", rekao je premijer u danas objavljenom intervjuu

3410 pregleda 0 komentar(a)
Pašinjan, Foto: Reuters
Pašinjan, Foto: Reuters

Jermenija ima dokaze da Turska vojno podržava azerbejdžanske snage u Nagorno-Karabahu, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinijan.

U intervjuu za francuski dnevnik Figaro, Pašinijan je optužio Tursku da je podržala azerbejdžansku vojsku borbenim avionima, dronovima i drugom vojnom opremom.

"Postoje dokazi da su turski vojni komandanti direktno umiješani u vođenje ofanziva", rekao je premijer u danas objavljenom intervjuu.

Prema njegovim riječima, turske snage koriste bespilotne letjelice i avione tipa F-16 u bombardovanju civilnih zona u Nagorno-Karabahu.

"Znamo da je Turska obučila i prevezla hiljade plaćenika i terorista iz područja koje zauzima na sjeveru Sirije", rekao je premijer.

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev rekao je ranije da avioni F-16 turskih vazduhoplovnih snaga ne učestvuju u borbenim dejstvima u Nagorno-Karabahu.

Jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je turski F-16 oborio jermenski avion Su-25.

Azerbejdžan je te tvrdnje odbacio.

Novi sukob oko Nagorno-Karabaha, većinski jermenske enklave u Azerbejdžanu, izbio je 27. septembra i od tada je poginulo više od 100 ljudi, a ranjene su stotine.

Preporučujemo za Vas