O DJEVOJCI ĆE BRINUTI SOCIJALNE SLUŽBE

Francuska deportovala bosansku porodicu koja je kćerki obrijala kosu zbog momka Srbina

"Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja kose djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovijesti", pojasnili su iz Ministarstva

17327 pregleda 649 reakcija 25 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Brigitte Hase/EU
Ilustracija, Foto: Brigitte Hase/EU

Francuska je protjerala porodicu iz Bosne i Hercegovine, nakon što je kćerku pretukla i obrijala joj kosu jer je izrazila željela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenio je Reuters.

Ministarstvo je navelo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros, 24. oktobra, deportovano u Sarajevo.

"Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja kose djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovijesti", pojasnili su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude punoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj.

Francuski mediji su u avgustu izvijestili da je porodica pretukla 17-ogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali do glave, jer je željela da se uda za 20-ogodišnjeg Srbina.

Preporučujemo za Vas