Putin: Očigledno je da je Navaljni izbor SAD

Ruska centralna izborna komisija prošlog mjeseca je saopštila da Aleksej Navaljni ne može da učestvuje na izborima za predsjednika zbog uslovne zatvorske kazne
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2018. 18:56h

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da je opozicioni lider Aleksej Navaljni očigledno izbor Vašingtona za ruskog predsjednika, jer postoje žalbe zbog toga što mu nije dozvoljeno da se kandiduje.

Ruska centralna izborna komisija prošlog mjeseca je saopštila da Aleksej Navaljni ne može da učestvuje na izborima za predsjednika zbog uslovne zatvorske kazne, prenosi Rojters. Tu odluku kritikovale su i SAD i EU, dok je Navaljni rekao da će ohrabrivati ljude da bojkotuju glasanje, podsjeća Tanjug.

"Osoba koju pominjete (Navaljni) nije jedina kojoj nije dozvoljeno da učestvuje, ali iz nekog razloga oni ne pričaju o drugim ljudima. To očito pokazuje želje američke administracije, kada se radi o tome koga žele da vide na čelu druge države", rekao je Putin.

Govoreći o odnosima SAD i Rusije, Putin je rekao da je na Vašingtonu da poboljša odnose dvije države.

Ponovio je da su navodi o miješanju Rusije u izbore besmislica i da se nada da će Vašington shvatiti da ti navodi štete američkim interesima.