"PARANOIDNE BRIGE ŠTETE SAD" Kremlj: Optužbe o navodnom miješanju Rusije apsolutno neosnovane

58 pregleda 3 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2018. 12:52h

Kremlj je saopštio da je neosnovan novi izvještaj demokrata u Senatu, gornjem domu američkog parlamenta, u kojem se govori o širenju ruskog miješanja u SAD i Evropi.

U izvještaju koji su za Senat Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pripremili senatori iz reda Demokrata, a koji je objavio senator Ben Kardin navodi se između ostalog da "Crna Gora treba da ostane na oprezu i jer se pritisak i uticaj Moskve može nastaviti i nakon punopravnog članstva u NATO".

Dokument koji je naručio vodeći demokrata u Odboru američkog Senata za spoljne poslove, prvi je izvještaj Kongresa od američkih predsjedničkih izbora 2016. godine koji detaljno govori o navodnim ruskim naporima da podrije demokratiju.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je da su "optužbe o navodnom miješanju upućene našoj zemlji apsolutno neosnovane".

U grupnom telefonskom razgovoru s novinarima, Peskov je danas rekao da "paranoidne brige" o navodnom ruskom miješanju "ne samo da štete bilateralnim odnosima, već i samim Sjedinjenim Državama (SAD)".

Izvještaj je juče objavio najviše rangirani demokrata u odboru Senata za spoljne poslove, Ben Kardin koji je rekao da, dok američki predsjednik Donald Tramp na međunarodnom planu ne radi ništa, ruski predsjednik Vladimir Putin "nastavlja da poboljšava svoj asimetričan arsenal i traži dalje mogućnosti da omete vlade i podrije podršku demokratskim i međunarodnim institucijama koje su SAD i Evropa gradili posljednjih 70 godina".

Bonus video: