U Njemačkoj za mjesec dana šest puta veći broj pacijenata na intenzivnoj njezi

Njemačke zdravstvene vlasti su u više navrata upozorile da bi, iako zemlja ima puno kreveta za intenzivnu medicinsku pomoć, bolnicama moglo da nedostaje osoblja zbog naglog porasta broja novozaraženih

7316 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Broj oboljelih od koronavirusa u njemačkim jedinicama intenzivne njege povećao se gotovo šest puta za mjesec dana, dosegnuvši novi dnevni maksimum od 3.005, javlja Anadolija.

Gotovo 1.300 bolnica u cijeloj zemlji zabiljeližilo je poslednjih sedmica nagli porast broja teško bolesnih pacijenata od kovid-19, prema DIVI udruženju za hitnu medicinu.

Od ponedeljka 3.005 bolesnika s koronavirusom liječi se u jedinicama za intenzivnu njegu, dok je prema podacima 9. oktobra bilo 510 pacijenata.

Broj pacijenata na mehaničkim ventilatorima porastao je na 1.688, u odnosu na 252 prije mjesec dana.

Njemačke zdravstvene vlasti su u više navrata upozorile da bi, iako zemlja ima puno kreveta za intenzivnu medicinsku pomoć, bolnicama moglo da nedostaje osoblja zbog naglog porasta broja novozaraženih.

Prema izvještaju Državne agencija za kontrolu bolesti, Instituta Robert Koh, u ponedeljak je prijavljeno 13.363 novih slučajeva, a 63 osobe su preminule. Do sada je u Njemačkoj koronavirusom zaraženo 671.868 ljudi, a umrle su 11.352 osobe.

Njemačka je peta zemlja u Evropi po broju zaraženih, iza Francuske, Španije, Velike Britanije i Italije.