Mišel se založio za formiranje evropskog instituta za obuku imama

Francuska, Austrija, Njemačka i EU u utorak će održati virtuelni mini-samit o evropskom odgovoru na terorističku prijetnju, neposredno nakon sastanka francuskog predsjednika Emanuela Makrona i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca u Parizu

6568 pregleda 2 komentar(a)
Šarl Mišel, Foto: Shutterstock
Šarl Mišel, Foto: Shutterstock

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel založio se za formiranje evropskog instituta za obuku imama, nakon što je u Beču odao poštu žrtavama nedavnog islamističkog napada.

"Veoma je važno da budemo čvrsti u vezi s tim. Mislim da bi na evropskom nivou trebalo da vodimo debate i da formiramo Evropski institut za obuku imama, kako bismo osigurali da poruka tolerancije i otvorenosti bude prenijeta na evropski plan", rekao je Mišel novinarima.

Francuska, Austrija, Njemačka i EU u utorak će održati virtuelni mini-samit o evropskom odgovoru na terorističku prijetnju, neposredno nakon sastanka francuskog predsjednika Emanuela Makrona i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca u Parizu.

Na video konferenciji koja je organizovana nedjelju dana nakon džihadističkog napada u Beču i nakon napada u Nici i ubistva profesora Samuela Patija u oktobru u Francuskoj, učestvuju iz Pariza Makron i Kurc, njemačka kancelarka Angela Merkel iz Berlina, kao i Šarl Mišel i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen iz Brisela.

Bonus video: