Putin: Više od četiri hiljade žrtava sukoba u Nagorno-Karabahu

Putin je rekao da su granatiranje i borbe potpuno zaustavljeni, dodajući da su ruske mirovne snage razmještene duž linije kontakta

4496 pregleda 5 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Više od četiri hiljade ljudi, uključujući civile, poginulo je u borbama u Nagorno-Karabahu, a više od osam hiljada je povrijeđeno, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je naveo da je broj izbjeglih u toj zoni više desetina hiljada, kao i da su uništene mnoge kulturne ustanove i objekti civilne infrastrukture.

“Trilateralna deklaracija koju su 9. novembra usvojili lideri Azerbejdžana, Jermenije i Rusije omogućila je potpuno zaustavljanje krvoprolića i stabilizaciju situacije", kazao je Putin na videokonferenciji o humanitarnim problemima u tom regionu, prenosi Tanjug.

Putin je rekao da su granatiranje i borbe potpuno zaustavljeni, dodajući da su ruske mirovne snage razmještene duž linije kontakta.

On je kazao da se nada da sama riječ "sukob" više neće biti korišćena za opis situacije u Nagorno-Karabahu.

"Nadam se da više nećemo govoriti o sukobu oko Nagorno-Karabaha i da ćemo uskoro preći na raspravu o drugim pitanjima, od kojih je jedno vrlo aktuelno“, rekao je Putin.

Bonus video: