Faraž: Mišel Barnije nije razumio Bregzit

Faraž, koji se danas sastao s Barnijeom, pozvao ga je na kompromis o finansijskim obavezama u pregovorima o budućem trgovinskom aranžmanu, ocjenjujući da je London već dosta toga učinio u tom smjeru
1 komentar(a)
Najdžel Faraž, Foto: Reuters
Najdžel Faraž, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2018. 16:21h

Pregovarač Evropske unije (EU) za Bregzit Mišel Barnije još nije razumio razloge koji su naveli Veliku Britaniju da želi izlazak iz Unije, izjavio je danas u Briselu evropski poslanik i bivši lider kampanje za Bregzit Najdžel Faraž.

Faraž, koji se danas sastao s Barnijeom, pozvao ga je na kompromis o finansijskim obavezama u pregovorima o budućem trgovinskom aranžmanu, ocjenjujući da je London već dosta toga učinio u tom smjeru.

"Barnije zapravo nije razumio zašto je došlo do Bregzita", naveo je na Tviteru Faraž, bivši lider antievropske stranke Ukip.

Britanci su se na referendumu u junu 2016. godine sa 52 odsto glasova izjasnili za izlazak iz člnastva u EU dok je 48 odsto bilo protiv. Faraž je, kako se smatra, imao jednu od ključnih ulogu u kampanji za Bregzit.

"On (Barnije) ne razumije uopšte da je imigracija igrala važnu ulogu u glasanju za Bregzit. Potpuno mi je jasno da britanska vlada još nije o tome razgovarala s njim", dodao je Faraž u video poruci poslije sastanka.

Velika Britanija i EU u februaru bi trebalo da pređu u drugu fazu pregovora, dok se prvi okviri o budućem trgovinskom odnosu dvije strane ne očekuju prije aprila.

Bonus video: