Njemačka vlada potvrdila da u kancelariji za migracije radi potencijalni terorista

Ministarstvo unutrašnjih poslova to je objavilo dok se vodi šira istraga o radu agencije za migracije koju je pokrenula ljevičarska parlamentarna grupa u Bundestagu

6005 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemačka vlada potvrdila je da je potencijalni islamistički terorista zaposlen u državnoj kancelariji za migracije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova to je objavilo dok se vodi šira istraga o radu agencije za migracije koju je pokrenula ljevičarska parlamentarna grupa u Bundestagu.

Pošto istraga o toj osobi još uvijek traje, malo informacija je javno dostupno.

"Savezna vlada svjesna je konkretnog sumnjivog slučaja u vezi s islamizmom i islamističkim terorizmom", objavilo je ministarstvo.

Osumnjičeni radi u Saveznoj kancelariji za migracije i izbjeglice (Bamf), koji je nadležan za zahtjeve za azil, integraciju i slučajeve repatrijacije. Bamf je pod nadležnošću ministarstva unutrašnjih poslova.

Istraga poslanika takođe je otkrila da je bivši član ekstremno desne stranke NPD otpušten iz Bamfa 2017, prenosi Hina.

Bivši zaposleni je u svojim objavama na društvenim mrežama razotkrio svoj "ksenofobni stav i protivljenje azilu" i s prezirom komentirao Jevreje, žrtve nacističkog režima, navodi se u izvještaju.

Tokom kratkog zaposlenja u agenciji radio je na kontroli kvaliteta profesionalnih kurseva stranih jezika i nije donosio nikakve odluke vezane za azil, otkrila je istraga.

Bonus video: